Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων
Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων για μέγιστη ενεργειακή απόδοση και οικονομία. Εξοικονομήστε ενέργεια αυξάνοντας ταυτόχρονα την αξία του ακινήτου σας και μειώνοντας τα οικιακά έξοδα πραγματοποιώντας μια σειρά από παρεμβάσεις που έχουν ως αποτέλεσμα την κατανάλωση λιγότερης ενέργεια για θέρμανση κατά τους χειμερινούς μήνες και ψύξη τους θερινούς. Η ενεργειακή αναβάθμιση μπορεί να επιτευχθεί με:
- ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ
Ένα μικρό θαύμα στα μονωτικά υλικά για μέγιστη προστασία από τη θερμική απώλεια καθώς με την τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών στο εξωτερικό μέρος όλων των κατακόρυφων τοίχων του κτιρίου θωρακίζετε το χώρο σας με μια από τις πιο σύγχρονες επιλογές εξοικονομώντας ενέργεια έως και 50% μειώνοντας αισθητά την κατανάλωση ρεύματος για τη θέρμανση και ψύξη του κτιρίου. Επίσης επιτυγχάνουμε άρτια προστασία από φθορά, ρύπους, υγρασία, μούχλα, ρωγμές, κρούσεις, καιρικά φαινόμενα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να καταπονήσει ένα κτίριο.
- ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΓΡΟΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ – ΠΙΛΟΤΗΣ
Οι άνθρωποι που ζουν σε διαμερίσματα του πρώτου και του τελευταίου ορόφου συνήθως υποφέρουν από το κρύο ή την πολύ ζέστη καθώς βιώνουν μεγάλες απώλειες ενέργειας και θερμότητας μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Χρησιμοποιώντας προϊόντα βελτιωμένης θερμομονωτικής απόδοσης και ταυτόχρονα περιβαλλοντικά βιώσιμα, μονώνουμε ή στεγανοποιούμε την ταράτσα ή την πυλωτή σας. Η θερμομόνωση και η υγρομόνωση, δρουν καταλυτικά στην καταπολέμηση της υγρασίας και μούχλας στους τοίχους, στο ταβάνι, στο πάτωμα, ακόμα και στις ντουλάπες απορροφώντας την υπέρυθρη ακτινοβολία μειώνοντας αισθητά τη θερμική αγωγιμότητα. Εξοικονομήστε χρήματα από τον οικογενειακό προϋπολογισμό εξοικονομώντας θερμική ενέργεια.
- ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑΣ
- ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ (Φ/Β)
Στην χώρα της διαρκούς ηλιοφάνειας όπου η ηλιακή ενέργεια είναι ανεξάρτητη πηγή, η χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων, μία από τις μεγαλύτερες κατηγορίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αποτελούν την πλέον φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία αφού έχουν μηδενικά κατάλοιπα και απόβλητα. Αθόρυβα, ανθεκτικά, με σχεδόν επίσης μηδενικές απαιτήσεις συντήρησης, λειτουργούν είτε ως αυτόνομα συστήματα ή συνδεδεμένα με το δίκτυο ηλεκτροδότησης μετατρέποντας την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική. Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα δε χρησιμοποιούν ρεύμα από τη ΔΕΗ αλλά αποθηκεύουν την παραγόμενη από τον ήλιο ενέργεια σε μπαταρίες έτσι ώστε να υπάρχει ρεύμα στο σπίτι ακόμα και το βράδυ ή όταν υπάρχει συννεφιά. Τα διασυνδεδεμένα συστήματα χρησιμοποιούν το υπάρχον δίκτυο όταν χρειάζεται και δίνουν ενέργεια σε αυτό όταν η ενέργεια είναι πλεονάζουσα δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να την πουλήσει στο διαχειριστή του ηλεκτρικού δικτύου. Τα φωτοβολταϊκά μπορούν να εγκατασταθούν πάνω σε ήδη υπάρχουσες κατασκευές, όπως είναι στη στέγη ενός σπιτιού ή στην πρόσοψη ενός κτιρίου.
- ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ (ΑΓ)
Ανήκουν και αυτές στην κατηγορία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τεχνολογία επίσης φιλική προς το περιβάλλον με εξίσου μηδενικά κατάλοιπα και απόβλητα. Ουσιαστικά μιλάμε για αιολικές μηχανές που καθιστούν δυνατή τη μετατροπή της αιολικής ενέργειας σε ηλεκτρική. Η λειτουργία των ανεμογεννητριών δεν απαιτεί πρώτες ύλες εκτός από την αιολική ενέργεια και δεν εκπέμπει ρύπους. Και αυτές, όπως και τα φωτοβολταϊκά, λειτουργούν είτε ως αυτόνομα συστήματα ή συνδεδεμένα με το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Το δίκτυο στο οποίο συνδέονται οι ανεμογεννήτριες λειτουργεί ως συσσωρευτής επιτρέποντας την αποστολή της ηλεκτρικής ενέργειας σε απομακρυσμένα κέντρα κατανάλωσης. Τα μεγέθη τους όπως και η χρήση τους ποικίλουν από μικρής, μεσαίας και μεγάλης ισχύος με διάφορες εφαρμογές στον οικιακό, αγροτικό και βιομηχανικό τομέα.
- ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΛΙΑΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ
Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι συστήματα συλλογής ηλιακής ακτινοβολίας την οποία μετατρέπουν σε θερμική για να ζεστάνουν νερό για χρήση. Αποτελούνται από δύο βασικά μέρη: Τους ηλιακούς συλλέκτες και τη δεξαμενή αποθήκευσης του νερού. Η χρήση τους στην Ελλάδα είναι ευρέως διαδεδομένη καθώς η χώρα μας έχει τις περισσότερες μέρες του χρόνου ηλιοφάνεια την οποία εκμεταλλευόμενοι εξοικονομούμε από 40% έως 80% χρήματα και ενέργεια. Η συνολική απόδοση του ηλιακού θερμοσίφωνα ποικίλει ανάλογα με την ποιότητα του, το μέγεθος του και το είδος της συλλεκτικής επιφάνειας. Η τοποθέτηση τους πρέπει γίνεται με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να μπορούν να εκμεταλλεύονται στο μέγιστο την ηλιακή ακτινοβολία κατά τη διάρκεια της ημέρας.